ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαύρος μαρινάτος με κολοκυθάκιαΓαύρος μαρινάτος με ωμά κολοκυθάκια σαλάτα
1 ώρα προετοιμασία
5 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 1 κιλό

Διαδικασία

  1. Για τον γαύρο μαρινάτο, ξεπλένουμε τα φιλέτα με νερό και τα στραγγίζουμε. Τα τακτοποιούμε σε στρώσεις, με το δέρμα προς τα κάτω, στριμωχτά μεταξύ τους, μέσα σε ένα σχετικά ρηχό δοχείο, κατά προτίμηση γυάλινο.
  2. Πασπαλίζουμε κάθε στρώση με χοντρό αλάτι. Περιχύνουμε με το ξίδι, φροντίζοντας να τα καλύψει πλήρως. Πιέζουμε ελαφρώς τα ψαράκια, σκεπάζουμε το δοχείο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, για να ψηθούν στο ξίδι.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε απαλά σε νερό. Τα αραδιάζουμε ξανά σε στρώσεις σε ένα επίπεδο δοχείο, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τοποθετώντας ανάμεσα και τις φέτες σκόρδου.
  4. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το σκεύος και διατηρούμε στο ψυγείο (έως 1 εβδομάδα).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 159.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών