
1 ώρα
προετοιμασία
15' τηγάνισμα
40'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 55'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Βάζουμε τον γαύρο σε ένα ευρύχωρο σουρωτήρι, στερεωμένο σε μπολ, τον αλατίζουμε, ανακατεύουμε και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
- Τον βγάζουμε από το ψυγείο και τον ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας.
- Σε βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο.
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 3 εκ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (το θερμόμετρο θα πρέπει να δείξει 170-180°C).
- Πιάνουμε τους γαύρους από τις ουρίτσες, ανά τρεις, τους περνάμε από το μείγμα του παναρίσματος (χωρίς να αφήσουμε τις ουρίτσες τους), τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και τους βάζουμε στο καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε τους γαύρους με αυτόν τον τρόπο, σε δόσεις, για 1-2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια και τραγανή κρούστα.
- Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.