ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαλοπούλα γεμιστή με άγριο ρύζι, μπέικον, μήλα και φουντούκιαΓαλοπούλα γεμιστή με άγριο ρύζι, λουκάνικα και μήλα
25' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τη «γέμιση» με συκωτάκια κοτόπουλου κρασάτα και λαδοτύρι Ζακύνθου, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τα ψίχουλα σε ένα ρηχό μικρό ταψάκι και τα ψήνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και, όταν κάψει, σοτάρουμε τα συκωτάκια (κοτόπουλου και γαλοπούλας) για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην προλαβαίνουν να βγάλουν τα υγρά τους, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει. Τέλος, ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1/2 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει ωραία το φαγητό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κουκουνάρι και τα ψίχουλα, ανακατεύουμε, σκορπίζουμε το τυρί και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών