
20'
προετοιμασία
10' βράσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για την γεμιστή μπαγκέτα με σαλάτα Niçoise, βράζουμε 2 αυγά για 8 λεπτά, για να γίνουν σφιχτά, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη το ελαιόλαδο, το ξίδι, την μουστάρδα, το κρεμμυδάκι και αλατοπίπερο, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
- Ανοίγουμε μια μπαγκέτα στη μέση και την αλείφουμε με τη σος.
- Απλώνουμε τα φύλλα σαλάτας, τον τόνο και την μαγιονέζα.
- Πασπαλίζουμε τα φύλλα μαϊντανού , απλώνουμε τις ντομάτες, τις ελιές, τα φιλέτα αντζούγιας και τα αυγά.
- Πιέζουμε σφιχτά την μπαγκέτα, ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση, κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε την μπαγκέτα με σαλάτα Niçoise.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.