20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα γιουβαρλάκια

Για τη σούπα

Διαδικασία

Γιουβαρλάκια

  1. Για τα γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κάρι και ρυζομακάρονα, βρέχουμε με νερό τα χέρια μας και ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ για 2-3 λεπτά, με γρήγορες κινήσεις, για να μην κολλήσουν στα χέρια μας. Πλάθουμε γιουβαρλάκια σαν καρύδια και τα αραδιάζουμε σε ταψάκι. Τα αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο, να σφίξουν.

Σούπα

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου και το κάρι και ανακατεύουμε για να διαλυθεί το μπαχαρικό.
  2. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό, το κρεμμύδι και το πράσο και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  3. Αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια, τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και τα βάζουμε προσεκτικά στον ζωμό.
  4. Μόλις ξαναπάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα ρυζομακάρονα ή τον φιδέ και μαγειρεύουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  5. Ρίχνουμε το μυρωδικό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στο ποτήρι μας ένα αρωματικό και ζωηρό Traminer.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών