ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓκαλέτ με μανιτάρια, σπανάκι και κατσικίσιο τυρίΓκαλέτ με μανιτάρια, σπανάκι και κατσικίσιο τυρί
45' προετοιμασία
25' ψήσιμο
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Για τη βάση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη γκαλέτ με αχλάδια, τυρί και προσούτο, ξεκινάμε με τη βάση.
  2. Στο μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν σε μια τραχιά ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Τάρτα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στη λειτουργία του αέρα.
  2. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο στρογγυλό διαμέτρου 40 εκ.
  3. Το στρώνουμε σε ρηχό ταψί με διάμετρο 30 εκ. ντυμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας τις άκρες του να εξέχουν αρκετά. Τακτοποιούμε τις φέτες αχλαδιού στο κέντρο του φύλλου, αφήνοντας ένα περιθώριο περιμετρικά περίπου 7 εκ.
  4. Σκορπίζουμε εδώ κι εκεί το τυρί και τα καρύδια και γυρίζουμε το φύλλο που εξέχει πρόχειρα προς το κέντρο χωρίς όμως να καλύψουμε τη γέμιση.
  5. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε την γκαλέτ για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  6. Ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  7. Την κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια σαν πίτσα και σε κάθε κομμάτι βάζουμε από μία φέτα προσούτο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αχλάδι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών