Με μικρασιάτικη καταγωγή οι γκιουζλεμέδες είναι πολύ αγαπητοί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ιδιαίτερα στη Λέσβο. Συνήθως γίνονται στο τηγάνι και το μυστικό τους βρίσκεται στο καλό φύλλο τους. Εμείς θα τα ετοιμάσουμε με το καλύτερο Χωριάτικο Φύλλο ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ, ζυμωμένο με αγνά υλικά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελαστικό και χοντρούτσικο, για λαχταριστούς γκιουζλεμέδες σαν της γιαγιάς!

15' προετοιμασία
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 35 - 36 τμχ.

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε τα φύλλα από την κατάψυξη και τα αφήνουμε μέσα στη συσκευασία τους σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσουν καλά.
  2. Απλώνουμε τα φύλλα σε λεία επιφάνεια και κόβουμε το καθένα σε 4 ισομεγέθεις και μακριές λωρίδες.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τα 50 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι με τον άνηθο και τα φρέσκια κρεμμυδάκια για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Προσθέτουμε το τυρί και αλατοπίπερο.
  6. Ανακατεύουμε απαλά τη γέμιση και τη μοιράζουμε στην άκρη κάθε λωρίδας.
  7. Τυλίγουμε σε τρίγωνο και πιέζουμε καλά τις άκρες ώστε να κολλήσουν.
  8. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  9. Τηγανίζουμε τους γκιουζλεμέδες σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και να γίνουν τραγανοί.
  10. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών