ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό καρέ με γλάσο πετιμεζιούΧοιρινό καρέ με γλάσο πετιμεζιού
20' προετοιμασία
4 ώρες ψήσιμο
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 16 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γλασαρισμένα κότσια με ζεστή πατατοσαλάτα και κατσικίσιο τυρί, ξεκινάμε από την προήγουμενη μέρα. Βάζουμε τα κότσια σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα στεγνώνουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε τη σόγια, τη ζάχαρη, την κέτσαπ, τις 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και αλατοπίπερο ( το αλάτι με προσοχή, γιατίη σόγια είναι αλμυρή).
  3. Αλείφουμε με το μείγμα τα κότσια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Την ημέρα του σερβιρίσματος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βάζουμε σε ένα ταψί τα κότσια μαζί με τη μαρινάδα τους και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Σε τακτά διαστήματα, με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού.
  3. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σχοινόπρασο, το λάδι, τα κρεμμύδια, το τυρί, το μέλι και αλατοπίπερο. Αν χρειάζεται το μείγμα να γίνει πιο ρευστό, προσθέτουμε λίγο λάδι.
  5. Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες (με τη φλούδα) και τις στρώνουμε σε πυρέξ.
  6. Περιχύνουμε με το μείγμα μελιού-τυριού και ψήνουμε στους 170°C, στη λειτουργία του αέρα, για 20 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε τα κότσια ζεστά με τις πατάτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών