15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
34 ώρες αναμονή
Σύνολο: 34 ώρες και 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1.300 γρ

Διαδικασία

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το σταφύλι.
  2. Βγάζουμε τις ρώγες από τα κοτσανάκια τους και τις ρίχνουμε σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον χυμό. Καπακώνουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 10 ώρες.
  4. Την επομένη, την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε το σταφύλι για 10 λεπτά από τη στιγμή του κοχλασμού. Προσοχή, να μην βράσει περισσότερο.
  5. Ξαφρίζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη για ένα 24ωρο.
  7. Μετά προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και ξαναβράζουμε το γλυκό για 10 λεπτά. Ξαφρίζουμε πάλι, αν χρειάζεται.
  8. Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε και το λεμόνι.
  9. Σε αυτή τη φάση το γλυκό έχει δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών