15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
1 ημέρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 35'
Υλικά
Βάρος: 1.300 γρ.Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το γλυκό σταφύλι, πρώτα πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το σταφύλι.
- Βγάζουμε τις ρώγες από τα κοτσανάκια τους και τις ρίχνουμε σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον χυμό. Καπακώνουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 10 ώρες.
- Την επομένη, την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε το σταφύλι για 10 λεπτά από τη στιγμή του κοχλασμού. Προσοχή, να μην βράσει περισσότερο.
- Ξαφρίζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη για ένα 24ωρο.
- Μετά προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και ξαναβράζουμε το γλυκό για 10 λεπτά. Ξαφρίζουμε πάλι, αν χρειάζεται.
- Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε και το λεμόνι.
- Σε αυτή τη φάση το γλυκό σταφύλι έχει δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 3.