ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουβλάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσαΣουβλάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα και ανανά
15' προετοιμασία
18' μαγείρεμα
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 33'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Διαδικασία

Μαρινάδα

  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ξίδι, το μέλι, το λάδι, 2 κουτ.γλυκού αλάτι, 3/4 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μισό μείγμα μπαχαρικών.
  2. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 12 - 15 λεπτά.
  3. Πρέπει να προκύψει ένα παχύρρευστο γλάσο.
  4. Αν πήξει περισσότερο, το αραιώνουμε με ελάχιστο νερό.
  5. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Περιχύνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα κομμάτια των κρεμμυδιών με τη μισή μαρινάδα.
  7. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες.
  8. Στο μεταξύ, αν χρησιμοποιήσουμε καλαμάκια από μπαμπού, τα βουτάμε σε νερό για να μην καούν στο ψήσιμο.
  9. Αφού περάσει ο χρόνος μαριναρίσματος, στραγγίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και των κρεμμυδιών και τα περνάμε εναλλάξ στα σουβλάκια.
  10. Τα λαδώνουμε ελαφρώς και τα αλατοπιπερώνουμε.
  11. Τη μαρινάδα τους την κρατάμε στην άκρη.
  12. Κατά το ψήσιμο τα αλείφουμε με τη μαρινάδα που χρησιμοποιήσαμε και κρατήσαμε στην άκρη και τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών.

Συμβουλές ψησίματος

  1. Είτε τα ψήσουμε στα κάρβουνα είτε σε ψησταριά υγραερίου, πρέπει η φωτιά στην αρχή να είναι μέτρια προς δυνατή και μετά χαμηλή (με τακτικά γυρίσματα), ώστε να ψηθούν στο εσωτερικό τους.
  2. Χρειάστηκαν -τόσο στα κάρβουνα όσο και στην ψησταριά υγραερίου (18,7 KW)- 3 λεπτά από κάθε πλευρά (έχουν 4 πλευρές) σε δυνατή φωτιά και μετά άλλα 6 - 8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με τακτικά γυρίσματα.
  3. Περίπου 20 λεπτά συνολικά.

Σερβίρισμα

  1. Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τη μισή μαρινάδα που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει σε μπολάκι και σαλάτα με βραστά αμπελοφάσουλα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών