ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουβλάκια κοτόπουλου με έτοιμο πέστο και πικάντικη λαχανοσαλάταΣουβλάκια κοτόπουλου με έτοιμο πέστο και πικάντικη λαχανοσαλάτα
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα σουβλάκια

Για τη μαρινάδα

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Μαρινάδα

  1. Για τα σουβλάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα και ανανά, σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα με ένα κουτάλι έως ότου αναμειχθούν.
  2. Βάζουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθεί καλά από τη μαρινάδα, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να μαριναριστεί.

Σουβλάκια

  1. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα (κρατάμε όμως τη μαρινάδα, γιατί θα τη χρειαστούμε), το στραγγίζουμε και το περνάμε στα καλαμάκια εναλλάξ με τα κομμάτια της πιπεριάς και του ανανά. Φτιάχνουμε περίπου 12-16 σουβλάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου.
  2. Βάζουμε το ταψί στο δεύτερο ράφι κάτω από το γκριλ και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Σάλτσα

  1. Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη μαρινάδα, το σιρόπι του ανανά, τον ντοματοπελτέ και τη σάλτσα Worcestershire, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.

Σερβίρισμα

  1. Βγάζουμε τα σουβλάκια από τον φούρνο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή ρύζι μπασμάτι.

Άρθρα και Συνταγές με Ανανάς

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών