10' προετοιμασία
Σύνολο: 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 2/3 φλιτζ. τσαγιού

Διαδικασία

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το νερό, το μέλι και τις 2 κουτ. σούπας από το χυμό λεμονιού, μέχρι το μείγμα να πάρει βράση. 
  2. Στο διάστημα αυτό, ξεφλουδίζουμε το μήλο, πετάμε σπόρια και πυρήνες και το κόβουμε στα τέσσερα.
  3. Το προσθέτουμε στο μείγμα της κατσαρόλας μόλις πάρει βράση και προσθέτουμε και το ξυλάκι κανέλας.
  4. Χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά, σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και βράζουμε για 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή μέχρι να μείνει το μισό υγρό.
  5. Πετάμε την κανέλα και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ.
  6. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και δουλεύουμε τα υλικά ώσπου να γίνουν λείο μείγμα.
  7. Το περνάμε από ψιλό σουρωτηράκι, το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και περιχύνουμε τη σαλάτα μας ή το ψητό χοιρινό.
  8. Το λαδολέμονο μήλου διατηρείται στο ψυγείο, σε καλά κλεισμένο βαζάκι, για τουλάχιστον 3 ημέρες.

Μυστικά

  • Παρότι σε αυτό το λαδολέμονο η αναλογία λεμονιού και λαδιού φαίνεται λάθος, το αποτέλεσμα είναι ήπιο και ελαφρώς γλυκίζον, αφού η οξύτητα του λεμονιού εξισορροπείται με το μέλι και τη γλυκιά σάρκα του μήλου.
  • Μπορούμε αντί για κανέλα να βάλουμε 1/2 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ τα 3 τελευταία λεπτά μαγειρέματος.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών