ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒερικοκόπιταΒερικοκόπιτα
5' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 9

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη ροδακινόπιτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Βάζουμε τη ζύμη για την τάρτα σε μια αντικολλητική ταρτιέρα.
  3. Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στη βάση.
  4. Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη, το βούτυρο και το φιλέ αμυγδάλου.
  5. Τη βάζουμε να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά.
  6. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε τη ροδακινόπιτα.

Μυστικά

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε μια ποικιλία από ροδάκινα ή γιαρμάδες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 20.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών