
5'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 9Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη ροδακινόπιτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Βάζουμε τη ζύμη για την τάρτα σε μια αντικολλητική ταρτιέρα.
- Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στη βάση.
- Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη, το βούτυρο και το φιλέ αμυγδάλου.
- Τη βάζουμε να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά.
- Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε τη ροδακινόπιτα.
Μυστικά
Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε μια ποικιλία από ροδάκινα ή γιαρμάδες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 20.