ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βερικοκόπιτα
5' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 9

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Βάζουμε τη ζύμη για την τάρτα σε μια αντικολλητική ταρτιέρα.
  3. Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στη βάση.
  4. Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη, το βούτυρο και το φιλέ αμυγδάλου.
  5. Τη βάζουμε να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά.
  6. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Μυστικά

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε μια ποικιλία από ροδάκινα ή γιαρμάδες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών