Μια παραλλαγή της ανάποδης μαμαδίστικης μηλόπιτας είναι αυτή η πίτα. Είχε δημοσιευτεί σε ένα παλιό – και εξαντλημένο πια– συνταγολόγιο που έχει στην κατοχή της η Μίνα Αποστολίδη ως «τούρτα βερίκοκο». Όπως στις ταρτ τατέν, τα φρούτα μπαίνουν κάτω κάτω στη φόρμα για να καραμελώσουν. Μόνο που δεν τα σκεπάζουμε με ζύμη τάρτας, αλλά με έναν χυλό. Η Μίνα Αποστολίδη είναι πιστοποιηµένη σοκολατοποιός στο Βέλγιο και διατηρεί, λίγο έξω από τις Βρυξέλλες, τη διάσημη πλέον σοκολατερί της «Mina Handmade Chocolates».
