20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 6 (ως μεζές)Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τους χορτοκεφτέδες με κολοκυθοανθούς ξεκινάμε και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι σε ελάχιστο λάδι.
- Σε μια μεγαλούτσικη λεκάνη τοποθετούμε τους ανθούς, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και όλα τα αρωματικά βότανα.
- Σπάμε τα αυγά και ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τα μπαχαρικά, το μετρημένο λάδι, το αλάτι και το κουκουνάρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
- Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με μπόλικο λάδι και πλάθουμε τους κεφτέδες.
- Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τους κεφτέδες για τηγάνισμα. Προσοχή παρακαλώ, σιγανή φωτιά, για να ψηθούν οι κεφτέδες μας ομοιόμορφα μέσα και έξω.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.