ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧορτοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιούΧορτοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 6 (ως μεζές)

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τους χορτοκεφτέδες με κολοκυθοανθούς ξεκινάμε και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι σε ελάχιστο λάδι.
  2. Σε μια μεγαλούτσικη λεκάνη τοποθετούμε τους ανθούς, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και όλα τα αρωματικά βότανα.
  3. Σπάμε τα αυγά και ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τα μπαχαρικά, το μετρημένο λάδι, το αλάτι και το κουκουνάρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
  4. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με μπόλικο λάδι και πλάθουμε τους κεφτέδες.
  5. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τους κεφτέδες για τηγάνισμα. Προσοχή παρακαλώ, σιγανή φωτιά, για να ψηθούν οι κεφτέδες μας ομοιόμορφα μέσα και έξω.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών