30'
προετοιμασία
15' τηγάνισμα
10'
αναμονή
Σύνολο: 55'
Υλικά
Τεμάχια: 30Για τους κεφτέδες
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χορτοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού, βάζουμε τα χόρτα και το κρεμμύδι σε ένα σουρωτήρι, ρίχνουµε το αλάτι και τα τρίβουµε µε τα χέρια µας, να µαλακώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους.
- Τα αφήνουμε να στραγγίξουν για περίπου 10 λεπτά.
- Σε ένα µεγάλο µπολ ανακατεύουµε το αλεύρι µε το µπέικιν πάουντερ
- Ρίχνουµε το αυγό και το νερό και ανακατεύουµε απαλά.
- Προσθέτουµε τον άνηθο, τον δυόσµο, το μοσχοκάρυδο, τα χόρτα µε το κρεµµύδι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι και ανακατεύουµε.
Τηγάνισµα
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι (ή σε µια κατσαρολίτσα).
- Παίρνουµε µία-µία κουταλιά από το µείγµα και τη ρίχνουµε στο τηγάνι.
- ∆εν το παραγεµίζουµε, όµως, για να µην πέσει απότοµα η θερµοκρασία του λαδιού.
- Τηγανίζουµε τους κεφτέδες µέχρι να ροδίσουν, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τους βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουµε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σάλτσα
- Ανακατεύουµε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα µπολ.
- Περιχύνουµε τους ζεστούς χορτοκεφτέδες µε τη σάλτσα ή τη σερβίρουµε σε µπολάκι, δίπλα στους κεφτέδες, για να βάζει ο καθένας στο πιάτο του.
Ένα Sauvignon blanc, φρέσκο, αρωµατικό και δροσερό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.