Τα μεσογειακά μυρωδικά χαρίζουν συναρπαστική ευωδιά και το μαστιχωτό τυρί απολαυστική υφή. Μεζές αλησμόνητος!

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Βάζουμε όλα τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια και τα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα τρίβουμε με 1 κουτ.
  2. σούπας αλάτι και τα αφήνουμε για 1 ώρα να στραγγίξουν.
  3. Τα στύβουμε καλά και τα αδειάζουμε σε μπολ.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αυγό, το τυρί και λίγο πιπέρι και τα ζυμώνουμε απαλά.
  5. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού (περίπου 30 γρ.
  6. ).
  7. Τα βάζουμε στην κατάξυψη για 1 ώρα να σφίξει το μείγμα.
  8. Τα πανάρουμε με το ρυζάλευρο και τα τινάζουμε για να φύγει η περίσσεια.
  9. Ζεσταίνουμε περίπου 3 εκ.
  10. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  11. Μόλις το λάδι κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις των 7-8 τεμαχίων, για 4-5 λεπτά περίπου η κάθε δόση, γυρίζοντάς τους τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  12. Βγάζουμε κάθε δόση από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών