ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣVegan cupcakes σοκολάτας, χωρίς μίξερVegan cupcakes σοκολάτας, χωρίς μίξερ
10' προετοιμασία
15' ψήσιμο
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 25'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε vegan cookie cups με πραλίνα φουντουκιού, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ανακατεύουμε την καστανή με τη λευκή ζάχαρη και προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας. Τα ομογενοποιούμε με ένα σύρμα.
  3. Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε το μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα 12 θέσεων για cupcakes και βάζουμε από 50-60 γρ. μείγμα στην κάθε θέση.
  6. Ψήνουμε για 15-17 λεπτά. Το κέντρο τους θα είναι ακόμα πολύ μαλακό.
  7. Αφήνουμε τα cookies να κρυώσουν για 1 ώρα τουλάχιστον και τα πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο.
  8. Τα γεμίζουμε με όση πραλίνα φουντουκιού θέλουμε και τα σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών