Δεν περιέχει τυριά, μόνο μπέικον και μια κρέμα αρωματισμένη με μοσχοκάρυδο. Φινετσάτη, πεντανόστιμη, ό,τι πρέπει για τα γιορτινά μας καλέσματα.

20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα 24 - 26 εκ.

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Ζύμη: Ζυμώνουμε ελαφρώς στο μίξερ (με το φτερό ή το γάντζο, τα εργαλεία που είναι για ζύμες) ή με το χέρι το Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το βούτυρο, τον κρόκο, το αλάτι και το νερό. Πρέπει να προκύψει μια ενιαία σφιχτή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1 - 2 κουτ. σούπας νερό επιπλέον. Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας (για να μην κολλάει) με τον πλάστη σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από τη διάμετρο της ταρτιέρας μας. Τη στρώνουμε στη φόρμα (πυθμένα + τοιχώματα) και κόβουμε όση εξέχει. Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη ένα κομμάτι λαδόκολλα και γεμίζουμε με ωμό ρύζι ή όσπρια για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο. Ψήνουμε την τάρτα, σε χαμηλό ράφι στο φούρνο, αρχικά για περίπου 15 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφαιρούμε τη λαδόκολλα με το ρύζι ή τα όσπρια.
  3. ΓέμισηΖεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να βγάλει το λίπος του. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξει από το περιττό λίπος. Σκορπίζουμε το μπέικον στο μισοψημένο κέλυφος της τάρτας. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να προκύψει μια ενιαία κρέμα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στη βάση της τάρτας και ψήνουμε σε χαμηλό ράφι για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει η επιφάνειά της, αλλά να γίνει και η βάση. Ελέγχουμε βυθίζοντας ένα μαχαίρι στην τάρτα: αν βγει χωρίς υγρά υπολείμματα είναι έτοιμη, διαφορετικά ψήνουμε λίγο ακόμη. Όταν βγάλουμε την τάρτα η επιφάνειά της θα είναι φουσκωμένη – μετά από λίγα λεπτά θα πέσει, αλλά αυτό δεν μας πειράζει. Σερβίρουμε την τάρτα χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου σε κομμάτια.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT