Η σίζαρ έχει πολλές εκδοχές. Εμείς δοκιμάσαμε μια παραλλαγή με το συριανό τυρί, πιπεριές και γαύρο μαρινάτο.
30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη σαλάτα
Για τα κρουτόν
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Κρουτόν: Τα φτιάχνουμε με τη διαδικασία που αναφέρουμε στην προηγούμενη συνταγή.
- Σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι ή το μπλέντερ μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη και λεία σάλτσα, την οποία μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ που να χωράει και τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.
- Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα σαλατικά μαζί με τις πιπεριές, προσθέτουμε τη σάλτσα και τον δυόσμο, ανακατεύουμε έτσι ώστε να πάει παντού και τη μοιράζουμε σε πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα. Γαρνίρουμε με τα φιλέτα γαύρου, λίγες φλούδες τυριού Σαν Μιχάλη και κρουτόν και σερβίρουμε.