40' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 36 εκ.

Διαδικασία

  1. Διαδικασία Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Πλένουμε καλά τα χόρτα και τα ψιλοκόβουμε. Αφήνουμε να στραγγίξουν καλά, σχεδόν να στεγνώσουν. Τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και αφού τα πασπαλίσουμε με λίγο αλάτι, τα τρίβουμε με τα χέρια μας. Αφήνουμε να σταθούν για 10 - 15 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα αυγά, το τυρί, το ρύζι, τον τραχανά, το σιμιγδάλι, τη ρίγανη, το πιπέρι και τέλος, το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα συστατικά της γέμισης για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί. Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας Χρυσή Ζύμη για πίτα στο ταψί λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά.Ρίχνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
  4. Από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά. Χωρίζουμε την πίτα σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και αλείφουμε με λάδι πολύ καλά όλη την επιφάνεια. Ραντίζουμε την επιφάνεια με 1 - 2 κουτ. σούπας  νερό και ψήνουμε την πίτα μας για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά. Επειδή, όμως, τα χόρτα έχουν αρκετή υγρασία, καλό θα είναι στα πρώτα 20 λεπτά ψησίματος να χρησιμοποιήσουμε μόνο την κάτω αντίσταση του φούρνου μας, για να μη να βγει ωμή από κάτω η πίτα μας. Αφού τελειώσει το ψήσιμο, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα την πίτα για 10 λεπτά.
  5. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε…Πέτυχε!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών