Η συνταγή της Kangju An, της σεφ της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας, που προσφέρθηκε στους καλεσμένους μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «Περιπλανώμενος σεφ» στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 15 Ιανουαρίου.

15' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: για 4-6 μερίδες

Για τη σάλτσα

 

Διαδικασία

  1. Για τα Japchae (κορεάτικα νουντλς με λαχανικά), ετοιμάζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας σε πιο μικρά κομμάτια.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν ελαφρώς. Δε θέλουμε να μαλακώσουν πολύ, καλό είναι να μείνουν τραγανά. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε το κρέας και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας και να γίνει.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη σάλτσα και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μείνει περίπου η μισή. Αποφεύγουμε να βράσουμε τη σάλτσα σε πολύ δυνατή φωτιά γιατί θα εξατμιστεί γρήγορα.
  5. Ρίχνουμε στη σάλτσα τα λαχανικά και το μοσχάρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα νουντλς, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο σησαμέλαιο και πιπέρι και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών