Μια ιδιαίτερη, γιορτινή συνταγή για καγιανά. Εμπνευσμένη λιχουδιά, έχει έναν βαθμό δυσκολίας, δεν απαιτεί όμως… πτυχίο μαγειρικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαγιανάς με πιπεριές Φλωρίνης και ντοματίνιαΚαγιανάς με πιπεριές Φλωρίνης και ντοματίνια
15' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την πανακότα σουτζούκι

Διαδικασία

Πανακότα

  1. Για να φτιάξουμε καγιανά με πανακότα σουτζούκι, ρίχνουμε, σε μια κατσαρόλα, το γάλα, την κρέμα και το σουτζούκι.
  2. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Σουρώνουμε το μείγμα σε μπολ (πετάμε το σουτζούκι, όλη η γεύση και η νοστιμιά του έχει περάσει στο γάλα).
  4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
  5. Αδειάζουμε σε μικρή φόρμα ή σε ένα βαθύ ανοξείδωτο σκεύος και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να σφίξει. Για να μην παιδευτούμε στο ξεφορμάρισμα, ντύνουμε τη φόρμα με μεμβράνη.

Καγιανάς

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  2. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να «ψηθούν» τα αυγά.
  3. Μοιράζουμε σε πιάτα.
  4. Ξεφορμάρουμε την πανακότα και κόβουμε φέτες που βάζουμε πάνω στον καγιανά. Η πανακότα θα αρχίσει να λιώνει και να ενσωματώνεται στον καγιανά, καθώς είναι ζεστός.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών