Αυτή την εξαίσια φασολάδα τη δοκιμάσαμε στην Κίμωλο. Μας τη  τη σέρβιραν χλιαρή και είναι ένα νοστιμότατο και χορταστικό, καθημερινό γεύμα. Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, άλλες νοικοκυρές προσθέτουν κουλουρίδι (ένα ζυμαρικό που μοιάζει με ταλιατέλα), άλλες μανέστρα και η κ. Μαρία Ράμφου, που μας την ετοίμασε, χρησιμοποίησε ρύζι γλασέ. Ταιριάζει πολύ με ελιές και παστά ψαράκια.

10' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μαυρομάτικα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν.
  2. Στραγγίζουμε, αδειάζουμε το νερό και ξαναβάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να τα υπερκαλύψει κατά 5 εκ.
  4. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να φουσκώσει.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών