![Πηχτή με ζαφορά από την Ανάφη](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/pichti-me-zafora-gastronomos-420x560.jpg?v=1721159128)
15'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καππαροσαλάτα, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα, με άφθονο αλατισμένο νερό, σε δυνατή φωτιά τις πατάτες για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε και τις χοντροκόβουμε.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη την κάππαρη μαζί με το κρεμμύδι και το μισό λάδι μέχρι να γίνουν πολτός.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τις ζεστές πατάτες, το ξίδι και το υπόλοιπο λάδι σταδιακά σε σταθερή ροή, μέχρι η καππαροσαλάτα να έχει κρεμώδη, μαστιχωτή υφή.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.