ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦαβοκεφτέδες με κάππαρη γιαχνίΦαβοκεφτέδες με κάππαρη γιαχνί
15' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καππαροσαλάτα, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα, με άφθονο αλατισμένο νερό, σε δυνατή φωτιά τις πατάτες για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τις στραγγίζουμε και τις χοντροκόβουμε.
  3. Χτυπάμε στον πολυκόφτη την κάππαρη μαζί με το κρεμμύδι και το μισό λάδι μέχρι να γίνουν πολτός.
  4. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τις ζεστές πατάτες, το ξίδι και το υπόλοιπο λάδι σταδιακά σε σταθερή ροή, μέχρι η καππαροσαλάτα να έχει κρεμώδη, μαστιχωτή υφή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών