ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες malai curryΓαρίδες malai curry
25' προετοιμασία
5' τηγάνισμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για την πικάντικη μαγιονέζα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καραβιδόψιχα πανέ σε κρούστα καρύδας, ξεκινάμε σκουπίζοντας καλά τις καραβιδόψιχες και τις αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια, ίσα που να αφρίσουν λίγο. Σε άλλο μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ και σε ένα τρίτο ανακατεύουμε την καρύδα με τα ψίχουλα και λίγο αλατοπίπερο.
  3. Βουτάμε τις καραβιδόψιχες πρώτα στο κορν φλάουρ, τινάζουμε να φύγει το περιττό, μετά στο αυγό και τέλος τις περνάμε από το μείγμα καρύδας.
  4. Τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  5. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2-3 εκ. λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.
  6. Τηγανίζουμε τις παναρισμένες καραβιδόψιχες σε δόσεις, για λιγότερο από 1 λεπτό ανά δόση, γυρίζοντάς τες μία δύο φορές, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Μαγιονέζα

  1. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ και συνοδεύουμε την τραγανή καραβιδόψιχα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών