Συνήθως, τις γαρίδες malai curry τις φτιάχνουν με τις μεγάλες ινδικές γαρίδες, γνωστές ως tiger prawns.
20'
προετοιμασία
17' μαγείρεμα
10'
αναμονή
Σύνολο: 47'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις γαρίδες malai curry, πρώτα πασπαλίζουμε τις γαρίδες με λίγη αφρίνα και τον κουρκουμά και τις βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο να νοστιμίσουν.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες 1-2 λεπτά, ίσα ίσα να αλλάξουν χρώμα.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
- Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, την κανέλα, το κάρδαμο και τις δάφνες και σοτάρουμε για περίπου 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ, το κύμινο και το τσίλι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το ghee με το γιαούρτι και αδειάζουμε στη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και τις γαρίδες μαζί με τα ζουμάκια τους. Ανακατεύουμε απαλά για 1 λεπτό, ώστε να αναμειχθούν καλά με τη σάλτσα και να ζεσταθούν, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με τα αρωματικά και σερβίρουμε τις γαρίδες malai curry.
Μυστικά
* Ghee: Το ινδικό βούτυρο κλαριφιέ από γάλα αγελάδας ή και νεροβούβαλου. Αρωματικό, γευστικό και με την ιδιότητα να θερμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς να μαυρίζει και να καίγεται.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.