25' προετοιμασία
1 ώρα και 45' παρασκευή
Σύνολο: 2 ώρες και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για 1 κιλό κάστανα ως μεζέ

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Με κοφτερό μαχαιράκι (ιδανικό είναι το παπαγαλάκι) τα χαράσσουμε προσεκτικά χιαστί στη βάση ή στα πλαϊνά τους. Ζεματίζουμε τα κάστανα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει για μόλις 2 λεπτά (από τη στιγμή που ξεκινήσει ξανά ο βρασμός). Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε. Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
  3. Μεταφέρουμε εκεί τα κάστανα και προσθέτουμε το βούτυρο, τα σκόρδα και το θυμάρι. Περιχύνουμε με το λάδι και το ξίδι και τυλίγουμε σε σφιχτό πακέτο. Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά-1 ώρα ή μέχρι τα κάστανα να μαλακώσουν πολύ καλά.
  4. Ανοίγουμε προσεκτικά το πακέτο και το αδειάζουμε εξίσου προσεκτικά σε ευρύχωρη και βαθιά πιατέλα, μαζί με τους χυμούς τους.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών