ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσίζκεϊκ με κανταΐφιΤσίζκεϊκ με κανταΐφι
10' προετοιμασία
25' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Τεμάχια: για 6 φωλιές

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κανταΐφι με παγωτό, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. 
  2. Στη συνέχεια, «ξαίνουμε» με τα δάχτυλά μας το φύλλο κανταΐφι, έτσι ώστε να ξεκολλήσουν οι ίνες.
  3. Παίρνουμε ίδιες ποσότητες από το φύλλο και τις φτιάχνουμε σε φωλίτσες μεγάλου μεγέθους.
  4. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
  5. Τις αλείφουμε με το βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  6. Βάζουμε τις φωλιές στον φούρνο και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά.
  8. Βάζουμε κάθε φωλιά σε ένα πιατάκι και στο βαθούλωμά της μία μπάλα παγωτό και ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης.
  9. Σερβίρουμε, το κανταΐφι με παγωτό, με λίγο γλυκό του κουταλιού.

Μυστικά

  • Μπορούμε να παραλείψουμε το φυστίκι Αιγίνης.
  • Αν προτιμάμε, και για να μειώσουμε το κόστος, χρησιμοποιούμε βούτυρο αγελάδος αντί για γάλακτος.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 20.

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών