
10'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: για 6 φωλιέςΔιαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- «Ξαίνουμε» με τα δάχτυλά μας το φύλλο καταΐφι, έτσι ώστε να ξεκολλήσουν οι ίνες.
- Παίρνουμε ίδιες ποσότητες από το φύλλο και τις φτιάχνουμε σε φωλίτσες μεγάλου μεγέθους.
- Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
- Τις αλείφουμε με το βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
- Βάζουμε τις φωλιές στον φούρνο και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά.
- Βάζουμε κάθε φωλιά σε ένα πιατάκι και στο βαθούλωμά της μία μπάλα παγωτό και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
- Σερβίρουμε με λίγο γλυκό του κουταλιού.
Μυστικά
- Μπορούμε να παραλείψουμε το φιστίκι Αιγίνης.
- Αν προτιμάμε, και για να μειώσουμε το κόστος, χρησιμοποιούμε βούτυρο αγελάδος αντί για γάλακτος.