ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παγωτό σαν cheesecake
10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 6 φωλιές

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. 
  2. «Ξαίνουμε» με τα δάχτυλά μας το φύλλο καταΐφι, έτσι ώστε να ξεκολλήσουν οι ίνες.
  3. Παίρνουμε ίδιες ποσότητες από το φύλλο και τις φτιάχνουμε σε φωλίτσες μεγάλου μεγέθους.
  4. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
  5. Τις αλείφουμε με το βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  6. Βάζουμε τις φωλιές στον φούρνο και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά.
  8. Βάζουμε κάθε φωλιά σε ένα πιατάκι και στο βαθούλωμά της μία μπάλα παγωτό και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
  9. Σερβίρουμε με λίγο γλυκό του κουταλιού.

Μυστικά

  • Μπορούμε να παραλείψουμε το φιστίκι Αιγίνης.
  • Αν προτιμάμε, και για να μειώσουμε το κόστος, χρησιμοποιούμε βούτυρο αγελάδος αντί για γάλακτος.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών