ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαϊδάκια κοτόπουλου με κουνουπίδι και μουστάρδαΠαϊδάκια κοτόπουλου με κουνουπίδι και μουστάρδα
3 ώρες και 20' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 3 ώρες και 45'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη μαρινάδα

Για τη σάλτσα «πέρι-πέρι»

Για το άλειμμα

Διαδικασία

Μαρινάδα

  1. Για να φτιάξουμε τα καυτερά, αφρικανικά παϊδάκια κοτόπουλου «πέρι-πέρι», ξεκινάμε χτυπώντας όλα τα υλικά για τη μαρινάδα στον πολυκόφτη για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.
  2. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε βαθύ μπολ (την υπόλοιπη την κρατάμε για τη σάλτσα), ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι να καλυφθεί καλά. Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, να μαριναριστεί.

Σάλτσα

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε τη μαρινάδα που είχαμε κρατήσει στην άκρη με τη ζάχαρη και το θυμάρι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά, με κλειστό το καπάκι, μέχρι να δέσει ελαφρώς.
  2. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος.

Ψήσιμο

  1. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και, χωρίς να το στεγνώσουμε, το βάζουμε σε καλά λαδωμένη σχάρα.
  2. Ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα, για περίπου 20 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα κάθε 4-5 λεπτά.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το μέλι με 1 κουτ. σούπας από τη σάλτσα «πέρι-πέρι» και πριν από το τελευταίο γύρισμα αλείφουμε τα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές.

Μυστικά

*Για τα παϊδάκια ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας το κόψει. *Κουρκουμάς είναι η κιτρινόριζα, έχει έντονο πορτοκαλο-κίτρινο χρώμα και γλυκό άρωμα και τη βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ και μπαχαράδικα σε μορφή σκόνης.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών