ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨάρι πλακί με βλίτα και κολοκυθοκορφάδεςΨάρι πλακί με βλίτα και κολοκυθοκορφάδες
40' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε κέφαλους στην κατσαρόλα, αλατίζουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα μαγειρέψουμε.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να «γλυκάνει».
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες και αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, ίσα να λαδωθούν καλά.
  4. Ρίχνουμε την ντομάτα, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα και να μισομαλακώσουν οι πατάτες.
  5. Ξεσκεπάζουμε, τακτοποιούμε τα ψάρια πάνω στις πατάτες με τη σάλτσα και ξανακλείνουμε το καπάκι.
  6. Σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια και να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 209.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών