10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σαγανάκι

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Βάζουμε στο μούλτι το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι και το μυρωδικό της επιλογής μας και τα χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια λεία σάλτσα.

Σαγανάκι

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ νερό και σε ένα πιάτο το αλεύρι.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο όσο να καλύψει καλά τον πυθμένα του τηγανιού και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
  3. Βουτάμε το τυρί στο νερό, μετά στο αλεύρι, το τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι, το βυθίζουμε πάλι στο νερό και το βάζουμε αμέσως αλλά προσεκτικά στο καυτό λάδι, γιατί θα πιτσιλίσει.
  4. Το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές για ελάχιστα λεπτά και το αφήνουμε να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας.
  5. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη δεύτερη φέτα τυριού.
  6. Βάζουμε το σαγανάκι σε μια πιατέλα, στο πλάι τις πιπεριές και, αν θέλουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα, αλλιώς τη βάζουμε σε ένα μπολ για να βουτάμε τις μπουκιές τυριού και τα κομμάτια της πιπεριάς.
  7. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και άλλα γρήγορα μεζεδάκια, όπως οι κρεμμυδοτηγανίτες και οι φλογέρες με λουκάνικο.

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών