ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣPolpette al sugo κεφτεδάκια κοκκινιστάΚεφτεδάκια κοκκινιστά της Νάπολης (Polpette al sugo)

Ο Κώστας Παρδάλης και η Χρύσα Πετροχείλου είναι οι εμπνευστές της λέσχης δείπνου Πούλμαν Club, η οποία στρώνει τραπέζι κάθε φορά και σε διαφορετική τοποθεσία. Για εμάς ετοίμασαν αυτά τα μυρωδάτα κεφτεδάκια προβατίνας, για να συνοδέψουμε την παγωμένη μπύρα μας.

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Τεμάχια: 20

Διαδικασία

  1. Για τα κεφτεδάκια προβατίνας, ξεκινάμε ρίχνοντας στον κάδο του μίξερ τον κιμά, το τζίντζερ, το τσίλι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το ξύσμα του λάιμ, 50 ml από το λάδι και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  2. Πλάθουμε σε μπαλάκια των 40 γρ. περίπου.
  3. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  4. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια (σε δόσεις, αν δεν χωράνε όλα μαζί), για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  5. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
  6. Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το υπόλοιπο λάδι, τον χυμό λάιμ, το σχοινόπρασο και το κύμινο. Το απλώνουμε σε πιατέλα και από πάνω τακτοποιούμε τα κεφτεδάκια.
  7. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT