Διαφορετικοί κεφτέδες, από κιμά κοτόπουλου και μια δροσερή σάλτσα γιαουρτιού για συνοδεία, από τον Χριστόφορο Πέσκια.

30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: περίπου 30 τεµάχια

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Κεφτεδάκια: Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για περίπου 5 - 6 λεπτά, να μαλακώσει, και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το ψωμί, τη sweet chili sauce, το χυμό ντομάτας, τα αυγά, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το μείγμα του τηγανιού και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα για 5 λεπτά.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι. Πλάθουμε κεφτέδες σε σχήμα καρυδιού, τους περνάμε από το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό. Βάζουμε 2 - 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν ζεσταθεί καλά, χωρίς όμως να βγάζει καπνούς, ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε δόσεις, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 4 - 5 λεπτά την κάθε δόση. Αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνι, μπορούμε να ψήσουμε τους κεφτέδες στο φούρνο, χωρίς να τους αλευρώσουμε, στους 200°C, για περίπου 10 λεπτά.
  3. Σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή το μούλτι και τα χτυπάμε για 1/2 λεπτό. Περνάμε το μείγμα από ψιλό σουρωτήρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κεφτεδάκια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών