ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚέικ με σοκολατούχο γάλα και γλάσοΚέικ με σοκολατούχο γάλα και γλάσο
30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 12

Για τη ζύμη

Για την κρέμα

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για τα κέικ cookies and cream, κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  2. Ρίχνουμε τα ασπράδια και το αλάτι στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και έπειτα τη ζάχαρη άχνη.
  4. Χτυπάμε λίγο ακόμη σε μέτρια ταχύτητα, έως ότου ενσωματωθεί η ζάχαρη άχνη.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  6. Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).
  7. Κάνουμε το ίδιο με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
  8. Ντύνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 22 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Προσοχή, δεν πρέπει να αλείψουμε με βούτυρο το ταψί γι’ αυτού του είδους τη ζύμη, γιατί δεν θα φουσκώσει σωστά.
  9. Εναλλακτικά, αντί για τη φόρμα με σούστα, μπορούμε να ψήσουμε το κέικ σε ένα τετράγωνο, παραλληλόγραμο (όπως στη φωτογραφία) ή στρογγυλό τσέρκι που τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  10. Ψήνουμε για 50 – 60 λεπτά. Το αφήνουμε όπως είναι να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.

Κρέμα

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Ξεφορμάρουμε το κέικ, στρώνουμε από πάνω την κρέμα και γαρνίρουμε με τα ολόκληρα μπισκότα που έχουμε κρατήσει, σπασμένα σε χοντρά κομμάτια.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών