15'
προετοιμασία
18' ψήσιμο
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 33'
Υλικά
Τεμάχια: 18Για τη γιαουρτοσάλτσα
Διαδικασία
- Σε μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γιαουρτοσάλτσα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
- Σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ, προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας κρύο νερό και ζυμώνουμε για 5 - 6 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
- Λαδώνουμε τις παλάμες μας και πλάθουμε το μείγμα σε στενόμακρα κεμπάπ, με πάχος περίπου 3 εκ. και μήκος 15 εκ.
- Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και την τοποθετούμε στην υψηλότερη θέση, ακριβώς κάτω από το γκριλ.
- Σε χαμηλότερη θέση βάζουμε ένα μεγάλο ταψί με λίγο νερό, ώστε να στάζουν εκεί τα περιττά λίπη.
- Βάζουμε στη σχάρα τα κεμπάπ και ψήνουμε για περίπου 15 - 18 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά περίπου κάθε 3 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Σερβίρουμε τα κεμπάπ με τη γιαουρτοσάλτσα και πατάτες τηγανητές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.