15' προετοιμασία
18' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 33'

Υλικά

Τεμάχια: 18

Για τη γιαουρτοσάλτσα

Διαδικασία

  1. Σε μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γιαουρτοσάλτσα.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
  3. Σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ, προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας κρύο νερό και ζυμώνουμε για 5 - 6 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  6. Λαδώνουμε τις παλάμες μας και πλάθουμε το μείγμα σε στενόμακρα κεμπάπ, με πάχος περίπου 3 εκ. και μήκος 15 εκ.
  7. Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και την τοποθετούμε στην υψηλότερη θέση, ακριβώς κάτω από το γκριλ.
  8. Σε χαμηλότερη θέση βάζουμε ένα μεγάλο ταψί με λίγο νερό, ώστε να στάζουν εκεί τα περιττά λίπη.
  9. Βάζουμε στη σχάρα τα κεμπάπ και ψήνουμε για περίπου 15 - 18 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά περίπου κάθε 3 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  10. Σερβίρουμε τα κεμπάπ με τη γιαουρτοσάλτσα και πατάτες τηγανητές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς κοτόπουλου

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών