ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚιμαδόπιτα κλασικήΚιμαδόπιτα κλασική
30' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: για ένα ταψάκι διαμέτρου 32 εκ.

Για τη βινεγκρέτ γιαουρτιού

Διαδικασία

  1. Για την κιμαδόπιτα με αμπελόφυλλα ξεκινάμε και αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα αμπελόφυλλα, θα κόψουμε τα κοτσάνια τους με ένα ψαλίδι, θα ξεπλύνουμε καλά τα φύλλα και θα τα ζεματίσουμε για 2 - 3 λεπτά σε νερό που βράζει.
  2. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε ένα σουρωτήρι.
  3. Αν χρησιμοποιήσουμε αμπελόφυλλα σε άρμη, τα ξεπλένουμε λίγο και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
  4. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκύθι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη φρυγανιά, το τυρί, το γιαούρτι, τον άνηθο και αλατοπίπερο.
  5. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  7. Αλείφουμε το ταψάκι με το μισό ελαιόλαδο και καλύπτουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα με τα μισά αμπελόφυλλα.
  8. Αδειάζουμε πάνω από τα αμπελόφυλλα το μείγμα του κιμά, γυρίζουμε τα πλαϊνά φύλλα πάνω στη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  9. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.
  10. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 35 - 40 λεπτά.
  11. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει για λίγο και την ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.

Βινεγκρέτ γιαουρτιού

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά.
  2. Σερβίρουμε τα κομμάτια της πίτας με τη βινεγκρέτ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 25.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών