ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟμελέτα γεμιστή με σπανάκι και φέταΟμελέτα γεμιστή με σπανάκι και φέτα
10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την κινέζικη ομελέτα με ψαρονέφρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 1 κουταλιά από το λάδι και σοτάρουμε το ψαρονέφρι, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε τη σάλτσα στρειδιών, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Καθαρίζουμε το τηγάνι.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σκόρδο, το τζίντζερ, το ξίδι και αλατοπίπερο.
  4. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα αυγών.
  5. Με μια σπάτουλα σπρώχνουμε σιγά σιγά το ωμό αυγό προς τα έξω, προς τα τοιχώματα, ώστε η ομελέτα να είναι πιο λεπτή στη μέση.
  6. Ρίχνουμε στο κέντρο το ψαρονέφρι, το κρεμμυδάκι και τις φύτρες και ψήνουμε λίγο ακόμα, μέχρι να σφίξει η ομελέτα.
  7. Τη διπλώνουμε προσεκτικά στη μέση και ψήνουμε μέχρι να σφίξει παντού το αυγό.
  8. Σερβίρουμε την ομελέτα με ρύζι μπασμάτι με σάλτσα στρειδιών.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών