30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: περίπου 40 κομμάτια

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αραβοσιτέλαιο) στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε με τον γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κάνουμε τη σφιχτή ζύμη μπάλα και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες.
  2. Αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια εργασίας. Αφήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και μετά την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. Κόβουμε το φύλλο σε ακανόνιστα σχήματα. Βάζουμε άφθονο αραβοσιτέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι, το οποίο τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει πολύ καλά το λάδι, τηγανίζουμε τα κομμάτια ζύμης σε δόσεις. Βγάζουμε τις δίπλες με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Μετά τις μεταφέρουμε σε πιατέλα για να τις γαρνίρουμε. Περιχύνουμε με όσο μέλι θέλουμε και προαιρετικά πασπαλίζουμε με καρύδια, σουσάμι και κανέλα.
  3. Εναλλακτικά: Ζεσταίνουμε 1 κιλό μέλι με 200 ml νερό σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι απλώς να αραιώσει λίγο το μέλι. Μόλις βγάλουμε τις δίπλες από το τηγάνι, τις βουτάμε στο μέλι για 30 δευτερόλεπτα, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις στοιβάζουμε σε πιατέλα, περιχύνοντας κάθε στρώση με μέλι και πασπαλίζοντας με καρύδια.
  4. Δημιουργήστε με Kenwood!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών