20'
προετοιμασία
18' μαγείρεμα
Σύνολο: 38'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Παίρνουμε κατ’ αρχήν τις ωμές πατάτες και τις περνάμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού από το χονδρό μέρος.
- Τις βάζουμε σε λεπτό σουρωτήρι ή σε μια βαμβακερή πετσέτα και τις στραγγίζουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά τους.
- Ξεφλουδίζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις περνάμε από το πρες πουρέ ή το μύλο των λαχανικών.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τις τριμμένες πατάτες, τον πουρέ, το σιμιγδάλι και το αλάτι.
- Με βρεγμένα χέρια παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα και το πλάθουμε σε μικρές μπάλες (περίπου στο μέγεθος βε- ρίκοκου) και τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 - 18 λεπτά.
- Με μια τρυπητή κουτάλα τις αποσύρουμε από την κατσαρόλα και τις σερβίρουμε σε μια πιατέλα.
Μυστικά
Αν το μείγμα είναι μαλακό και δεν πλάθεται εύκολα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κορν φλάουρ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 32.