
10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κόκκινη ομελέτα με ελιές και μανούρι, αρχικά χτυπάμε, σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη ή ένα πιρούνι τα αυγά με το γάλα και τις τριμμένες ντομάτες.
- Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
- Προσθέτουμε το μείγμα αυγών - ντομάτας και αφήνουμε την ομελέτα να σιγοψηθεί σε μέτρια φωτιά.
- Όταν είναι έτοιμη από κάτω (την ανασηκώνουμε με μια σπάτουλα για να το ελέγξουμε), καπακώνουμε το τηγάνι με ένα πιάτο ή καπάκι κατσαρόλας, γυρίζουμε το τηγάνι ανάποδα αδειάζοντας την ομελέτα με την άψητη πλευρά προς τα κάτω στο πιάτο.
- Έπειτα, γέρνουμε το πιάτο πάνω στο τηγάνι, ώστε να γλιστρήσει η ομελέτα μέσα, προσεκτικά χωρίς να σπάσει, και να ψηθεί και η άλλη πλευρά.
- Όταν η ομελέτα είναι έτοιμη, προσθέτουμε από πάνω τις ελιές και το τριμμένο τυρί, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε, την ομελέτα με ελιές και μανούρι, με πράσινη σαλάτα εποχής. Για τα παιδιά φτιάχνουμε και μια τηγανιά πατάτες!
Απολαμβάνουμε μια κρύα, φρέσκια και αρωματική μπίρα lager!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 40.