ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣτραπατσάδα με σπανάκι, ανθότυρο και ντοματίνιαΣτραπατσάδα με σπανάκι, ανθότυρο και ντοματίνια
5' προετοιμασία
13' μαγείρεμα
Σύνολο: 18'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε στραπατσάδα σαν «χωριάτικη», αρχικά ρίχνουμε, σε ένα μπολ, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις πιπεριές και τη φέτα κομμένη σε μικρά καρέ.
  2. Προσθέτουμε το ξίδι και 2 κουτ. σούπας από το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Στη συνέχεια, βάζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τη φέτα στον πολυκόφτη που διαθέτουμε και τα ψιλοκόβουμε, ανοιγοκλείνοντας τον διακόπτη 4-5 φορές, για 1 δευτερόλεπτο κάθε φορά.
  4. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενο του πολυκόφτη.
  5. Μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να μαραθούν τα υλικά και να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά.
  6. Τότε ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα αυγά ένα ένα, ανακατεύοντας για να σπάσουν οι κρόκοι και να αναμειχθεί το ασπράδι με τα υλικά.
  7. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι το ασπράδι να πήξει παντού.
  8. Μοιράζουμε, τη «χωριάτικη» στραπατσάδα, σε πιάτα και σερβίρουμε με λίγο ωμό αγγουράκι για τη δροσιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών