![Το μενού της εβδομάδας: Από μαυρομάτικα με γαύρο και ψητά ντοματίνια μέχρι κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2016/05/mayromatika-fasolia-piaz-me-gayro-kai-psita-ntomatinia-gastronomos-420x560.jpg?v=1669230586)
15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μέτριο ταψί, βάζουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι, το νερό, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τα ψάρια.
- Τα γυρνάμε ώστε να καλυφθούν με τη σάλτσα και ψήνουμε για περίπου 20 - 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Αν η σάλτσα είναι πολύ υδαρής, βγάζουμε τα ψάρια και την αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμη μέχρι να μελώσει.
- Σερβίρουμε τα ψάρια, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και συνοδεύουμε με κουσκούς ή ρύζι πιλάφι.
Μυστικά
- Αντί για κολιούς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σκουμπριά.
- Αντί για μαϊντανό, μπορούμε να βάλουμε ρίγανη ή βασιλικό.
- Επίσης, ταιριάζει να προσθέσουμε 1 κουτ. σούπας κάππαρη στο μείγμα του ταψιού.