ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολιοί ψητοί με τηγανητές πιπεριές και σάλτσα δυόσμου
15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C. 
  2. Αλείφουμε εσωτερικά και εξωτερικά τα ψάρια με το μείγμα της μουστάρδας, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στην κοιλιά κάθε ψαριού από ένα δαφνόφυλλο και 2 - 3 φετάκια σκόρδου.
  3. Στρώνουμε στο ταψί τα κρεμμύδια και ρίχνουμε λίγο νερό (με προσοχή να μη σκεπάσει τα κρεμμύδια).
  4. Βάζουμε από πάνω τα ψάρια, περιχύνουμε με τα 60 ml ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ειδικό για ψήσιμο στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα ψάρια.
  5. Τα κρεμμύδια θα είναι σχετικά ωμά (παίζουν το ρόλο του «υποστρώματος» - για να ακουμπήσουν τα ψάρια και να νοστιμίσουν), οπότε αν θέλουμε να τα φάμε μαζί με τα ψάρια τα ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στις αντιστάσεις ή τα ροδίζουμε κάτω από καυτό γκριλ.
  6. Σερβίρουμε τα ψάρια και τα συνοδεύουμε με μια σαλάτα με αρμυρίκια, ελιές και κάππαρη ή βλίτα βραστά.

Στο ποτήρι μας μια ωραία καλοφτιαγμένη Ρετσίνα που με την πικάντικη γεύση και το άρωμά της θα συμπληρώσει γευστικά τόσο το λιπαρό ψαράκι όσο και την πανδαισία των βοτάνων που το συνοδεύουν.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών