ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολιοί με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο
20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα δυόσμου

Διαδικασία

  1. Για το τους ψητούς κολιούς με τηγανητές πιπεριές και σάλτσα δυόσμου, τρίβουμε τα ψάρια με τη λεμονόκουπα, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.

Σάλτσα

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το δυόσμο στο μούλτι για 1 λεπτό μέχρι να ψιλοκοπεί πολύ καλά η δάφνη. Σουρώνουμε το λαδολέμονο για να απομακρύνουμε τυχόν κομματάκια.

Κολιοί

  1. Αλείφουμε με λάδι τα ψάρια και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στο γκριλ για 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν, χωρίς όμως να στεγνώσουν. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στους 180° C για 15 - 17 λεπτά (ή λιγότερο, αν είναι μικρότερα), γυρνώντας τα μία φορά.

Πιπεριές

  1. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το λάδι (1/4 φλιτζανιού) και το σκόρδο και μετά από λίγα δευτερόλεπτα τις πιπεριές (προσέχουμε, γιατί θα πιτσιλίσει το λάδι - αν το σκεύος δεν τις χωράει, τις τηγανίζουμε σε δύο δόσεις). Τις ροδίζουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  3. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και ψήνουμε για 5 - 6 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
  4. Μετά, σβήνουμε με το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά.
  5. Τις γυρίζουμε, τις αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά και τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.

Σερβίρισμα

  1. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο, τον ρίχνουμε στο λαδολέμονο και ανακατεύουμε καλά.
  2. Σερβίρουμε τα ψάρια με τις πιπεριές και το λαδολέμονο.
  3. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα με χοντρό αλάτι, ελιές και κάππαρη.

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών