Δεν γεμίζουμε τα κολοκυθάκια, δεν πλάθουμε τον κιμά και γενικά δεν ταλαιπωρούμαστε καθόλου με αυτή τη συνταγή.

15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, την ντομάτα, αλατοπίπερο, τον άνηθο, τη μισή ποσότητα δυόσμου και 250 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια (αλλά να μη λιώσουν) και να δέσει η σάλτσα.
  4. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και ψωμί της αρεσκείας μας.

Στο ποτήρι μας: Chardonnay με ένα σύντομο πέρασμα από βαρέλι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών