Δεν γεμίζουμε τα κολοκυθάκια, δεν πλάθουμε τον κιμά και γενικά δεν ταλαιπωρούμαστε καθόλου με αυτή τη συνταγή.
15'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, την ντομάτα, αλατοπίπερο, τον άνηθο, τη μισή ποσότητα δυόσμου και 250 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια (αλλά να μη λιώσουν) και να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνουμε τον υπόλοιπο δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και ψωμί της αρεσκείας μας.
Στο ποτήρι μας: Chardonnay με ένα σύντομο πέρασμα από βαρέλι.