ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τυρένια κιμουλιάτικη
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
20' αναμονή
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Αλατίζουμε ελαφρώς τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά σε ένα σουρωτήρι ώστε να αποβάλλουν τα υγρά τους. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια ώστε να «στεγνώσουν» όσο περισσότερο γίνεται.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, την κάππαρη, τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, το μυρωδικό της επιλογής μας και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και, αν μας φανεί πολύ ρευστό το μείγμα, προσθέτουμε 1-2 κουτ. γλυκού αλεύρι.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  4. Λαδώνουμε καλά ένα μικρό ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα των αυγών.
  5. Φουρνίζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει το αυγό και να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας.
  6. Συνοδεύουμε με μια ντοματοσαλάτα, ψωμί ή παξιμάδι της επιλογής μας και τυρί φέτα ή τελεμέ ή γιαούρτι. Για πιο χορταστικο αποτέλεσμα κάνουμε και μια τηγανιά πατάτες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών