20' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-5 μερίδες / 16-18 τεμάχια

Για το τηγάνισμα

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε το κολοκύθι στο σουρωτήρι, προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να στραγγίξει για 1 ώρα.
  2. Στύβουμε με τα χέρια μας το κολοκύθι, να στραγγίξει καλά από τα υγρά του, και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνοντας το αλεύρι στο τέλος βροχηδόν με μια σήτα, όσο χρειαστεί μέχρι να σφίξει το μείγμα (υπολογίζουμε γύρω στα 100 γρ.).
  3. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού (περίπου 30 γρ.). Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα να σφίξουν. Τα πανάρουμε με το ρυζάλευρο και τα τινάζουμε για να φύγει η περίσσεια.
  4. Ζεσταίνουμε περίπου 3 εκ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις των 7-8 τεμαχίων (ρίχνοντάς τους απαλά μέσα στο τηγάνι, για να μην πέσουν στον πάτο απότομα και κολλήσουν), για 4-5 λεπτά περίπου η κάθε δόση, γυρίζοντάς τους τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  5. Βγάζουμε κάθε δόση από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Μυστικά

* Ο σεφ χρησιμοποιεί ρυζάλευρο για το πανάρισμα γιατί απορροφά λιγότερο λάδι και κάνει πιο τραγανή την κρούστα. Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Αρωματική Μαντινεία.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 172.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών