30' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 25x35 εκ.

Για την κρούστα

Διαδικασία

  1. Για την κολοκυθόπιτα με κολοκυθάκια και φέτα, βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζουμε με το αλάτι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να στραγγίξουν για περίπου μισή ώρα.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  3. Πιέζουμε καλά με τις παλάμες μας τα κολοκύθια να βγάλουν τα υγρά τους και τα βάζουμε σε μια λεκάνη.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη φέτα, το καλαμποκάλευρο, τα αυγά, το λάδι και μπόλικο πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά.
  5. Λαδώνουμε το ταψί και, αν θέλουμε, το φουρνίζουμε ώστε να ζεσταθεί πολύ καλά (ώστε να μην κολλήσει).
  6. Μετά αδειάζουμε μέσα το μείγμα της πίτας και την ψήνουμε για 15 λεπτά.
  7. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, ρίχνουμε και λίγο αλάτι, περιχύνουμε με το μείγμα την πίτα, το απλώνουμε ομοιόμορφα, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35 - 40 λεπτά ή μέχρι να σφίξει το κουρκούτι και να ροδίσει.
  8. Βγάζουμε από το φούρνο την κολοκυθόπιτα με κολοκυθάκια και φέτα, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια.

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Κολοκυθάκια

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών