ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοπανάκια κοτόπουλου με άρωμα εξωτικόΚοπανάκια κοτόπουλου με άρωμα εξωτικό
30' προετοιμασία
25' ψήσιμο
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 55'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για το μαρινάρισμα

Για τη μαγιονέζα αντσούγιας

Διαδικασία

Μαρινάρισμα

  1. Για να ετοιμάσουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου με μαγιονέζα αντσούγιας, σε ένα ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή πάστα.
  2. Προσθέτουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια, για να αλειφθούν παντού με το μείγμα.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 24 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ.

Μαγιονέζα αντσούγιας

  1. Βάζουμε στον πολυκόφτη τους κρόκους, τις αντσούγιες, τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, το σιρόπι γλυκόζης, το σκόρδο, το αλάτι και τον άνηθο και χτυπάμε καλά, μέχρι να γίνουν ομοιόμορφος πολτός.
  2. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα ρίχνουμε σε πολύ αργή ροή το λάδι, μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα λείο, αφράτο και με όγκο.

Ψήσιμο

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200°C.
  2. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί και στερεώνουμε πάνω του τη σχάρα του φούρνου.
  3. Ακουμπάμε εκεί όλα τα κοπανάκια κοτόπουλου σε μονή στρώση και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τα δύο-τρεις φορές, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά αλλά να παραμείνουν ζουμερά και να ροδίσουν ωραία εξωτερικά.
  4. Τα σερβίρουμε ζεστά και συνοδεύουμε με τη μαγιονέζα αντσούγιας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών